Партньори

Новини

PVC панели - предимства и недостатъци

PVC панели са една от най-добрите опции за покриване на стени и тавани. Основните предимства са лесна инсталация, естетичен външен вид, устойчивост на влага, висока якост и качество, както и издръжливост.

За разлика от подобни материали, пластмасовите панели имат много по-дълъг експлоатационен живот. Производителите гарантират живот при стайна температура 50 години.

Външният вид на панелите при експлоатационни условия при умерено студен климат се запазва повече от десет години. Панелите са изработени от най-модерните материали, така че имат голяма надеждност и издръжливост. Самите материали за PVC панели защитават структурния материал на стените много по-надеждно от въздействието на фактори, причиняващи стареене и разрушаване върху тях и освен това не изискват периодично обновяване.

Необходимо е да се актуализират покритията с боя и мазилки два до три пъти годишно, а когато декорирате стените с пластмасови панели, решението на този проблем може да се свежда само до почистване.

PVC панелите са подходящи за всички видове офис и жилищни помещения. Разнообразие от модели и цветове ви позволява да ги използвате за малки частни къщи, за довършителни архитектурни елементи, както и за промишлени и търговски сгради. Обхватът на използване на пластмасовите панели е много по-широк. Това се дължи на факта, че, първо, те са здрави, и второ, PVC панелите имитират материали с по-широк спектър.

Можете да ги използвате за вътрешни работи - за кухни, балкони, коридори. 

Пластмасовите панели не изискват специални грижи. Те отговарят на всички хигиенни изисквания, затова е препоръчително да ги използвате във всякакви домашни помещения: в кухнята, тоалетната, банята и т.н. За да поддържате PVC панелите чисти, понякога ги избърсвайте с влажна кърпа.

Безспорно предимство е почти пълното отсъствие на отпадъци, мръсотия и прах, когато са декорирани с такива панели. Основният недостатък е, че използването на пластмасови панели е забранено от противопожарните отдели в някои категории помещения: стълбищни стълби, коридори и др., които служат като пътища за бягство при спешни ситуации.